Министърът на МВР не каза за Дамянов
Министърът на МВР не каза за Дамянов / netinfo
“ Не искам да се спекулира с работата на МВР спрямо един или друг кандидат за кмет, независимо от коя политическа сила е”.

С тези думи министърът на вътрешните работи Румен Петков отказа конкретен отговор на въпрос на “Дарик” за броя досъдебни производства и предварителни проверки, заведени от органите на прокуратурата и свързани сдейността на казанлъшкия кмет Стефан Дамянов.

По информация на "Дарик" поне три са различните преписки, по които се работи и които са свързани с дейността на кмета на Казанлък.

Според Петков, Дамянов е “един доказал се управленец и необходим кмет”, който “БСП била подкрепила още в предния му мандат”.

Последвалата подкрепа за Дамянов за втори мандат, след първоначалния отказ на местната организация да стори това, не била безпринципна, каза още Румен Петков.

В края на миналата седмица на извънреден пленум, свикан след разговор на БСП-ръководството в Казанлък с членове на ВПС, се наложи местната организация, въпреки вътрешнопартийните брожения, да промени своето първоначално становище за неподкрепа и даде рамо на настоящия градоначалник.

Подкрепата за Дамянов бе скрепена с двустранно споразумение и мотивирана от лидера на партията в града Иван Гороломов с “променени обстоятелства”.