Министър Караджова: Транспортът е причина за замърсяването на въздуха
Министър Караджова: Транспортът е причина за замърсяването на въздуха / DarikNews.bg
Министър Караджова: Транспорът е причина за замърсяването на въздуха
59558
Министър Караджова: Транспорът е причина за замърсяването на въздуха
  • Министър Караджова: Транспорът е причина за замърсяването на въздуха

Транспортът е причина за замърсяването на въздуха в Стара Загора. Това е официална информация, не плашете хората, призова екоминистър Нона Караджова.

„През месец ноември са отчетени 33 превишавания на средночасовите норми по показател азотен оксид. Аларменият праг, над който се счита, че има рискове за здравето на хората, не е имало. Най-вероятно източник на замърсяването на въздуха е транспортът, така както е в други градове-София и Пловдив. Автоматичната мониторингова система на МОСВ- акредитираната по всички правила и норми, е отчела превишения в пункта Зелен клин. В другите два пункта-Могила, който следи за евентуален пренос от тецовете и Остра могила, в близост до полигона Змейово, не отчитат нито едно превишение, в това число и на азотни окиси. Това е официалната информация, не плашете хората". Какво още каза екоминистърът по темата чуйте в прикачения звуков файл.

В най-кратки срокове община Стара Загора да разработи Програма за намаляването на азотните окиси, е препоръката на ресорното министерство.

Като абсолютна глупост и безпочвени нападки нарече министър Нона Караджова обвиненията, че се намира в конфликт на интереси. Данните са публични и те могат да бъдат проверени само за един час, обясни Караджова като не скри разочарованието си от работата на Комисията за конфликт на интереси. „Или съм била в тази фирма или не. Средно положение няма, но тъй като съм на такава длъжност ще трябва да нося кръста си, че всеки може да бъде очернен за всякакви глупости. Нападките срещу мен са от хора, които са засегнати от реализация на екологични проекти".