Международен ден на младежта и в Стара Загора
Международен ден на младежта и в Стара Загора / Община Стара Загора

Стара Загора се включва в честването на Международния ден на младежта - 12 август, съобщиха от „Международен младежки център за деца и младежи в риск.

Младежите на града и младежките неправителствени организации ще изразят подкрепата си към Световната програма за действие за младежта, одобрена от ООН.

Проявите стартират в 10:00 в сградата на Международния младежки център с кръгла маса на тема: „Младежка активност" с участие на младежи от целевата група, доброволци от общността и всички младежи на града.

Арт-ателиета, настолни игри, хип-хоп танци, шахмат и писане на послание за младите хора са само част от нещата, предвидени от организаторите в Хепънинг в парк „5 октомври" с начален час 11:00.

Партньори на инициативата са ССИК „Различният поглед", ЦНКИ - Стара Загора, Сдружение „Свят без граници" и Сдружение „Самаряни".

12 август е обявен за Международен ден на младежта, след като на 17 декември 1999 г. Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите отговорни за младежта, състояла се в Лисабон на 8 - 12 август 1998 г. Общото събрание препоръчва на 12 август да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на този ден. По този начин да се предизвика по - голямо разбиране към Световната програма за действие за младежта през 2000 г., както и след това, одобрена от Общото събрание през 1995 г.