Местните ръководства на СДС и ДСБ решават как да се явят на изборите
Местните ръководства на СДС и ДСБ решават как да се явят на изборите / DarikNews.bg/архив

Местните организации на СДС и ДСБ ще определят сами как да се явят на кметските избори-съвместно или самостоятелно. Централите на двете партии ще се съобразят с решенията им. „Считам, че в Стара Загора има политическа воля на общинските ръководства за явяване на изборите под формата на коалиция. Убеден съм, че това ще се случи и в национален мащаб", коментира депутатът от Синята коалиция Иван Иванов. Той припомни, че според новия изборен кодекс в ЦИК се регистрират първо партиите, а след петдневен срок и коалициите. До два месеца местните организации трябва да се произнесат за това как ще се явят на кметските избори.

Според Иван Иванов изборът на Цветан Цветанов за шеф на предизборния щаб на ГЕРБ e начин управляващите да търсят чрез сила изгодни за тях резултати."В 20-годишната демократична история на България няма подобен случай, в който ръководител на силово министерство да бъде определен за шеф на предизборен щаб. Това е недопустимо".

От Синята коалиция са категорични, че БОРКОР няма да реши проблемите с корупцията у нас, а само ще натовари обществото с допълнителни очаквания. „Ние имаме достатъчно съществуващи държавни институции, които ако се борят както трябва с корупцията, могат да постигнат значителни резултати. БОРКОР е договорка между премиера Бойко Борисов с неговите доскорошни политически опоненти", коментира още депутатът Иван Иванов.