протест
протест / Dariknews.bg
Специалистите по здравни грижи в Стара Загора за втори път се събраха на протест. Те категорично отказват да приемат обещанията на здравния министър Кирил Ананиев, въпреки че са склонни да дадат толеранс от 20-тина дена на ресорното министерство за реални изпълнения на поставените от тях искания.

„Суха статистика и дългосрочни обещания-нас  това не ни устройва. Ние искаме бързи мерки, еднакви стартови заплати, достойно възнаграждение на нощния труд.

протест
Dariknews.bg

Няма да чакаме до безкрайност, готови сме да излезем на палатков лагер и да преминем към ефективни стачни действия“, категорична е медицинската сестра в УМБАЛ-Стара Загора Елена Яхшева. Тя призна, че нейни колеги споделяли, че са принуждавани от директорите на лечебните заведения, в които работят, да не ходят на протести.  

протест
Dariknews.bg


„Ние сме търговски дружества, самофинансираме се, но средствата не достигат. Разбираме, че и директорите на болниците са с вързани ръце, затова едно от исканията ни е да се премахнат търговските дружества в сектора. Работим без медикаменти, без апарати или с морално остаряла техника. Затова нашият протест е подкрепен и от лекарите, които също работят при лоши условия.

Проблемът в цялото здравеопазване е глобален“, заявиха протестиращите в Стара Загора медицински специалисти.