Детско-юношеско студия за опера и балет „Маргаритки“ търси нови попълнения
Детско-юношеско студия за опера и балет „Маргаритки“ търси нови попълнения / Държавна опера Стара Загора
Премиерата на най-новата самостоятелна продукция на Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ "машина на времето" ще се състои на 14 юни от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора. Освен малките талантливи възпитаници на Студията, в спектакъла участват и артисти от Операта.
 
Идеята и сценария на спектакъла са на Радост Младенова-Арабаджиева, която ръководи балета на „Маргаритки“. Музиката на песните е написана от Маргарита Шоселова - ръководител на студията. Инструменталната музика и аранжиментите са на Александър Тумангелов и Димитър Косев, включени са музикални фрагменти на  Й.С.Бах, Ж.Батист Люли, Чайковски, поп-музика и др.
Либретото е написано от поетесата Мая Дългъчева. Хореографията  и режисурата са на Радост Младенова-Арабаджиева. Сценограф и художник на повече от 130 оригинални костюми е Теодора Джамбазова. Мултимедията е на Сергей Голубев, вокален педагог е Зорница Желязкова, консултант по актьорско майсторство е Деница Янакиева от Държавен куклен театър-Стара Загора, майстор на куклите, които участват е Живко Кънев.
 
За третия самостоятелен спектакъл на ДЮСОБ „Маргаритки“ „Машина на времето“ в ателието на Операта и в две помощни ателиета се изработват над 130 костюма, някои от които особено оригинални – като автентичния костюм на Краля-Слънце Людовик ХIV. За втори път Теодора Джамбазова, художник в Операта, работи по продукция на „Маргаритки“-те. Този път художничката е автор и на  сценографията.  Припомняме, че колоритните приказни костюми в спектакъла на мюзикъла „Шегобишко на острова на чудесата“ са нейно дело. В динамични общо 6 картини зрителите в залата ще се пренесат назад във времето до каменната епоха, от която ще започне пътуването им и ще стигнат до не чак толкова далечната от нашето време 2035 година. В главните роли участват  солисти и артист-хористи на Държавна опера-Стара Загора – Иван Кабамитов в ролята на Професора, Нели Нечева в ролята на съпругата на Й.С.Бах, Игнат Желев в ролята на композитора Й.С.Бах, Маргарита Йовчева в ролята на Продавачка на емоции, Пламен Асенов в ролята на Племенен вожд, както Христо Иванов, Теодор Петков, Иван Иванов, Иван Колев и Илиян Филипов и като Рицари.
Неотлъчно до Професора в спектакъла са неговите деца Леа и Джоджо – Елица Минчева /Мелиа Маржо/ и Велин Ингилизов /Борислав Георгиев/ от ДЮСОБ „Маргаритки“