Малки ученици обучават връстници  за вредата от цигарите
Малки ученици обучават връстници за вредата от цигарите / DarikNews.bg

Театрална пиеска за вредата от цигарите ще изнесат утре учениците от 2 "а" клас във ІІ ОУ „П. Р. Славейков" в Стара Загора, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Представлението на възпитаниците на г-жа Илиана Даскалова е част от заключителните дейности по проект „Аз не пуша, не пуши с мен и ти" и е в рамките на проекта на Министерство на здравеопазването „Животът на нашия клас - За живот без тютюн 4".

Второкласниците участват в проекта за втора година. Изработваха постери, сами издирваха информация за вредния навик и се опитваха да въздействат на родителите и близките си пушачи да спрат цигарите. Вече натрупали знания за вредата от тютюнопушенето, през тази учебна година те предават наученото и на своите връстници. До този момент идеята е представена на Іа, Ів, ІІІв класове. Предстоят обучения и на четвъртокласници от техните съученици.

Проектът е под патронажа на РЗИ- Стара Загора. В него участват и възпитаниците на СОУ „Хр. Смирненски". Министерство на здравеопазването популяризира идеята „Животът на нашия клас - За живот без тютюн" за четвърта поредна година. В началото на следващата учебва година предстои петото издание на конкурса.