коледни светлини Казанлък
коледни светлини Казанлък / община Казанлък
Деветокласникът на ППМГ“Никола Обрешков“ Виктор Владков,  любимец на казанлъчани, а и на световния музикален елит запали коледните светлини в Казанлък. Той благодари за привилегията и пожела много здраве, усмивки, незабравими моменти със семейството и приятелите. „Надявам се да получите най-желаните и най-прекрасните подаръци“.

Стотици жители и гости на Града на розите се събраха заедно, за да дадат начало на празничните дни с много усмивки и красиви пожелания. Грейналото 11-метрово естествено Коледно дърво е 52-годишен спомен за семейния уют по Рождество Христово на казанлъчанина Диян Галазов, който той реши от дома на дядо си в село Енина да сподели на площада в Казанлък със своите съграждани.

„Тази година решихме, че нашата елха ще запали един млад казанлъчанин, който прославя Казанлък по целия свят, на много големи сцени – Лондон, Париж, Ню Йорк. Един млад виртуоз, който всички познават и много обичат в Казанлък – Виктор Владков“, обяви от празничната сцена на площад „Севтополис“ кметът Галина Стоянова.

Начало на тържествата дадоха децата на Казанлък с пъстро Коледно шествие по централния булевард. Най-цветните и красиви герои отличиха лично Дядо Коледа и Снежанка. Те поощриха творчеството на възпитаниците на ПГ“Иван Хаджиенов“ и НЧ“Петко Маналов - 1932“, с.Долно Изворово и наградиха най-добрите: ДГ №1“Здравец“, ОУ“Мати Болгария“ и първенците – Професионалната гимназия по туризъм и транспортен мениджмънт за оригиналната шейна на Дядо Коледа.

Много детски смях и настроение създадоха красивата заря и участниците в празничната програма-актьорите от Общински театър „Любомир Кабакчиев“, коледарчетата от Детска градина №8 „Юрий Гагарин“ с красиви наричания за здраве и благоденствие, талантливите певци от Общински детски комплекс „Свети Иван Рилски“, с ръководител Ганка Добрева. Забавленията в центъра на Града на розите продължават с музикалните изпълнения на младите популярни таланти Мартина Иванова и Яви.