Левицата: ДА на бюджета, НЕ на екипа
Левицата: ДА на бюджета, НЕ на екипа / netinfo
Общинските съветници от Левицата няма да подкрепят новата общинска структура, която ще се обсъжда на заседание на Общинския съвет в четвъртък. Водачът на групата Бойчо Биволарски посочи две причини да гласува “против” новия екип на кмета Светлин Танчев. “ Новата структура е направена, за да бъдат уволнени добри специалисти, а на тяхно място да се назначат “наши хора”, коментира Биволарски. Според него, промените са изготвени от хора, които не работят в Община Стара Загора.

Той заяви, че всеки безработен млад човек може да намери работа в администрацията, стига да подпише молба за членство в партия ГЕРБ. Имаме сигнали от петима старозагорци, които са получили обещание за назначение срещу обвързване с ГЕРБ, съобщи доц. Биволарски.

За разлика от новата общинска структура, бюджетът за 2008 год. ще получи подкрепа от Левицата.По време на обсъждането утре, съветниците ще внесат две предложения. БСП и нейните партньори в Общинския съвет ще настояват да бъдат предоставени 500 хил.лева за нов апарат за лъчетерапия на Онкодиспансера в Стара Загора. Сегашната апаратура е от 1971 година и е морално остаряла, аргументира искането си Бойчо Биволарски. Той ще предложи на своите колеги да се заделят пари за строителство на нови общински жилища за крайно нуждаещи се хора. Средствата могат да бъдат осигурени от продажба на стари общински жилища. Над три хиляди старозагорци имат желание да закупят обитаваните от тях апартаменти, съобщи Биволарски.