белезници
белезници / / Thinkstock/Getty Images
37-годишен мъж е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ заради кражба, представял се за служител на кабинета на обществения посредник Мая Манолова. Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер - предимно извършени измами, като е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“ ефективно.

В края на декември 2016  година по телефона на служител от клона на „Студентски столове и общежития“ ЕАД в Стара Загора позвънило лице, което се представило като „Поли Стоянова“ – ръководител на кабинета на омбудсмана Мая Манолова. „Поли Стоянова“ поискала съдействие в общежитие, за да бъде настанен неин близък, който бил тежко болен и му предстояло лечение в болница. Обвиняемият бил настанен в общежитие в края на декмври и го напуснал в началото на януари 2017 година. Той задигнал телевизора, който заложил, а с получените средства напуснал Стара Загора.

Установено е, че самият обвиняем е провеждал телефоните разговори, като се  представял за служител от кабинета на националния обществен защитник Мая Манолова.