Кметове и кметски наместници се срещнаха с Емил Христов
Кметове и кметски наместници се срещнаха с Емил Христов / Община Стара Загора

Кметове и кметски наместници от Старозагорско се срещнаха с председателя на Общинския съвет Емил Христов.

Те отправиха молба да бъде помислено за работниците, които се грижат за чистотата и озеленяването в старозагорските села. На срещата присъстваха 16 кметове и кметски наместници от общината.

Притесненията на управляващите малките населени места идват от изтичането на договорите на наетите работници по проект „Подкрепа за заетост" към Дирекция „Бюро по труда" Стара Загора. Кметовете и кметските наместници изразиха несигурност дали ще има отново подобна програма, защото досега не са получили конкретен и категоричен отговор.

25 от кметовете и кметските наместници от община Стара Загора са подписали писмо, адресирано до председателя на ОбС Емил Христов и кмета Живко Тодоров, с което изразяват надежда да се намери начин ако няма отново подходяща програма от Бюрото по труда, то общинска администрация да потърси вариант да се назначи поне един работник на такава позиция. Той ще се грижи за замърсяванията в селата с битови и строителни отпадъци, умрели животни, както и поддържането на чистота около съдовете за събиране на смет.

Емил Христов ги увери, че ще се погрижи въпросът да бъде поставен на възможно най-високо ниво, за да бъдат удовлетворени исканията и нуждите на всички страни.

Кметовете и кметските наместници помолиха Емил Христов да бъде разгледан и размерът на месечното им възнаграждение, за да отговаря на разходите, които правят, за да изпълняват служебните си задължения.