клуб кариера
клуб кариера / netinfo
В ППМГ "Гео Милев" Стара Загора вече работи клуб "Кариера". Той е по проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование" и е един от трите пилотни в Стара Загора. Останалите два са в ГПЧЕ „Ромен Ролан” и СУ „Железник”. 

Новооткритият кабинет ще се използва за дейности по кариерно ориентиране от учениците от ППМГ, разказа пред Дарик педагогическият съветник Дима Петкова. Той е оборудван с модерни технически средства и разполага с всички методически ресурси, разработени по проекта. В кабинета ще се провеждат обучения както от кариерните консултанти от Центъра за кариерно ориентиране, така и от педагозите на Гимназията.

Проектът  "Система за кариерно ориентиране в училищното образование" стартира през 2012 година, обясни ръководителят на кариерния център Павлина Колева.

Идеята е да се предлагат качествени кариерни услуги за учениците от 1 до 12 клас, за да могат да натрупат необходимите знания  и умения и когато се наложи да вземат най-правилното решение за бъдещето си.

В рамките на проекта е създаден портал за кариерно ориентиране. В него може да се регистрира всеки ученик и да попълни онлайн въпросник. Всички консултации за учениците са напълно безплатни.