Казанлъшкият фотограф Александър Иванов участва в международно жури в Толиати
Казанлъшкият фотограф Александър Иванов участва в международно жури в Толиати / Община Казанлък

Александър Иванов ще оценява детски рисунки в рамките на международния конкурс за детско художествено творчество „Радужка - 2014". Конкурсът се провежда в Толиати от 1997 г. веднъж на 2 години за деца на възраст от 4-16 години. 2012 г. е юбилейна за конкурса - 10 години и оттогава той придобива статута на международен конкурс. Основен организатор на конкурса е Толиатинския художествен музей, с подкрепата на Община Толиати и КБ „РТС-Банк". Най-хубавите детски творби постъпват във фонда на Художествения музей.

През 2014 г., в изпълнение на годишния Протокол за сътрудничество между община Казанлък и побратимената руска община Толиати, за конкурс „Радужка" заминаха детски творби от 3 казанлъшки художествени школи: Школата по изобразително изкуство „Живопис" с ръководител Галя Иванова към Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски"; Школа по изобразително изкуство „Ателието" с ръководител Ваня Запрянова и Школа по изобразително изкуство „Ренина" с ръководител Ренина Лекова към читалище „Възродена Искра 2000".

Школа „Живопис" участва с 11 творби на младежи на възраст 12-18 години с творби по темата „Рождественское чудо", 2 от тях са номинирани за участие в изложба, която ще се открие официално на 18 декември.

Школа „Ателието" участва със 7 творби на деца на възраст 6-9 години по темата „Рождественское чудо" и „Искусство муз. Музыка в нашей жизни". Една творба е номинирана за участие в изложбата.

Школа „Ренина" участва с 5 творби на деца на 7-10 години.

Казанлъшкият фотограф Александър Иванов ще присъства на официалното откриване на изложбата на 18 декември в Толиатинския художествен музей, който миналата година бе домакин на изложбата от Чудомирови произведения „Нашенци". Номинираните детски творби от всички региони на Русия, България, Израел, Италия, Германия, Китай, Украина, Казахстан и Беларус /общо 4853 получени/ ще бъдат оценявани от международното жури на 19 декември. Казанлъшкият фотограф-художник Александър Иванов ще бъде част от този екип, който първи ще разбере дали нашите казанлъшки деца ще спечелят призови места.