Казанлък е домакин на туристически форум
Казанлък е домакин на туристически форум / netinfo

От днес до сряда Казанлък е домакин на Втората работна среща между бизнеса и местната власт. Темата на срещата е „Сътрудничеството между обществения и частния сектор - платформа за устойчиво туристическо развитие". Съорганизатори на деловия форум са Община Казанлък и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).
Във форума ще вземат участие туроператори, туристически агенции, ресторантьори и хотелиери и представители на общините в България, които са свързани с развитието на туризма у нас.


В дните на работната среща участващите общини ще направят представяне на своя потенциал, ще се проведе дискусия относно ролите и отговорностите на държавата, местната власт, бизнеса и науката за изграждане на висококачествен и конкурентоспособен национален туристически продукт.
С интерес по време на работната среща се очакват и презентациите на ресурсите и перспективите за туристическо развитие на община Казанлък. Участниците във форума ще се запознаят с новоразработени туристически продукти и проекти за разширяване на туристическото предлагане.


За участниците в работната среща е предвидена и интересна културно-развлекателна програма. Те ще разгледат забележителностите на Казанлък и Долината на розите и тракийските царе и ще имат възможността да гледат спектакъла „Дихание от Долината".