Казанлък - домакин на Първия фестивал на камерните форми Дамасцена
Казанлък - домакин на Първия фестивал на камерните форми Дамасцена / netinfo

Народната артистка на Русия проф. Наталия Дроздова ще бъде председател на журито в първия в Фестивал на камерните форми в любителското изкуство „Дамасцена" в Казанлък.
Фестивалът ще се проведе на 8 и 9-ти юни в Казанлък.


Организатори на фестивала са Община Казанлък и НЧ „Искра- 1860".
Целта на форума е развитие на изкуството и социокултурните модели между публика и изпълнители, обогатяване на репертоара на формациите и създаване на нови контакти между тях.
Фестивалът на камерните форми е част от програмата на Фестивала на розата и се провежда под патронажа на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова.
Фестивалът е отворена сцена за над 150 участника и ще се проведе в няколко раздела: танцово, вокално и театрално изкуство.


В първото му издание ще участват формации от Казанлък, София, Стара Загора, Раднево, Севлиево, Ямбол, Велико Търново, Габрово, Хисар.
Поканата фестивалът да се журира лично от едно от светилата на руския театър - народната актриса на Русия Наталия Дроздова е отправена от председателя на Народно читалище „Искра - 1860" Васил Самарски. На 8-ми и 9-ти юни фестивалната сцена в Казанлък е отворена за всички. 7 -членно жури ще оценява изпълненията на участниците във фестивала.