Иззеха ценни предмети от иманяр и над 30 000 лева
Иззеха ценни предмети от иманяр и над 30 000 лева / ОДМВР

Иззеха множество предмети с културно-исторческа стойност от дома на 47-годишен иманяр в с. Розово. При акция на криминалистите от РУ "Полиция"-Казанлък в частен дом са открити 125 античнни монети, 27 други метални предмети, старинен медальон, пано с вградени керамични и метални елементи - предмет на иманярска дейност, два металотърсача, четири патрона и сумата от 30 830 лв. В жилището са открити и пет тома специализирана археологическа литература с описание на старинни монети на различни езици.

Иззеха ценни предмети от иманяр и над 30 000 лева
netinfo
Предметите с културно-историческа стойност са иззети и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6, прил.3.

Заловен е извършителят на кражба от частен дом на ул. "Генерал Стефан Тошев" в Стара Загора. 26-годишен мъж е проникнал в жилището чрез взломяване на входна врата и извършило кражба на плазмен телевизор и стационарна компютърна конфигурация. Мъжът е предал доброволно откраднатите вещи. В жилището му са открити три флакона метадон и пет таблетки "Ривотрил", които същият е съхранявал, без съответното медицинско предписание или разрешително. Въпросният мъж е задържан за срок до 24 часа.