библиотека
библиотека / Старозагорска митрополия
Изцяло завършен е дигиталният регистър на старозагорската митрополитска библиотека.

В него са включени всички налични томове, включително и броевете на „Църковен вестник“. Софтуерът е за вътрешно ползване и цели улеснение на читателите при търсене на библиотечни единици.

Припомняме, че библиотеката претърпя цялостен ремонт, с ново техническо обзавеждане и интериор.Фондът е от над 11500 тома книги, като той съдържа разнообразна специализирана богословска духовна литература, научна и художествена на литература. Голяма част от богослужебните книги се нуждаят от възстановяване. Има библии и книги с над 100-годишна история. Библиотеката притежава всички богословски трудове, излезли на български език през последните 20 години.

Библиотекарят дякон Цветан Атанасов обработва и архивира многобройните писма, кореспонденцията на митрополитите и поздравителни адреси през цялата история, за да могат те да бъдат отделени в самостоятелен раздел. Библиотеката е отворена за всички желаещи да я ползват.

Работното време е през делничните дни от 8:30 до 17:00 ч. Вече е активна и Facebook страницата на библиотеката – Старозагорска митрополитска библиотека.