корона
корона / netinfo
Короната на Царица на Августиада 2017 очаква победителката от конкурса, която ще бъде избрана на стилен спектакъл в Държавна опера Стара Загора, на 13 октомври от 19 ч. Входът е свободен. Кaндидaтĸитe мoгат дa бъдат видяни във Фeйcбyĸ-страницата на събитието. Tpимa oт подкрепилите кандидатките във Фeйcбyĸ щe пoлyчaт cпeциaлни нaгpaди.

На 13 октомври от 9.00 ч в зала 33 на Регионален исторически музей ще се проведе Семинар (жива лаборатория) и откриване на щанд за “биоикономика” по проект BioSTEP. Щандът ще бъде отворен през двата дни на фестивала на IV експозиционно ниво на музея.

Конференция Августиада 2017 ще започне на 13 октомври от 14 часа в зала 33 на Регионален исторически музей. Входът е свободен.Изложението на вино и кулинарни продукти ще бъде открито на 14 октомври от 11:30 часа пред Регионален исторически музей. От страната партньор Гърция, на откриването ще присъстват посланикът на Република Гърция, ръководителят на икономическата служба и консулът. На партньорите е посветен и майсторски клас Непознатите винени съкровища на Гърция, който ще се проведе на 14 октомври от 15:30 часа, в зала 33 на Регионален исторически музей. Ще има и гръцка културна програма.

В изложението ще участват над 30 български и задгранични винарни. За пръв път ще има бирен щанд, а кулинарният сектор ще бъде сериозно представен от традиционния партньор Метро Академия с шеф Юри Велев и старозагорската фирма Аякс. Организаторите обещават много емоции в двата дни на изложението.

Гала вечерта в Държавна опера Стара Загора ще започне на 14 октомври от 19:00 часа с концерт-спектакъл и ще продължи със стилна вечеря във фоайето на Операта.

Августиада 2017 ще завърши на 15 октомври в 16 часа с церемония по награждаване на вината, спечелили най-много гласове от посетителите на изложението. Трима от гласувалите ще получат специални награди. В церемонията ще участва и Царицата на Августиада 2017.