класна стая училище изпит документи
класна стая училище изпит документи / iStock/Getty Images
За повторно преброяване на гласовете от кметския балотаж в Гурково настояват от предизборния щаб на ГЕРБ. Ще бъде подадена жалба за това до Административния съд в Стара Загора, обясни областният координатор Пламен Йорданов.
 
„Забавихме умишлено с няколко дни това решение, тъй като искахме да огледаме много внимателно всичко, което се случи в изборния ден. При този паритет ние сме длъжни да поискаме повторно преброяване и оставяме в ръцете на съда да прецени дали има достатъчно основания за това”.
 
Едва с 16 гласа преднина за кмет на община Гурково на втори тур бе избран кандидатът на ДПС Мариян Цонев.
 
По думите на Йорданов кампанията в Гурково била изключително оспорвана и агресивна. „Няма как градусът в една по-малка община, каквато е тази, да не бъде висок. Хората там се познават добре, настроенията са ясно изразени, но в същото време има голяма доза и личен елемент от страна на привържениците и на двете страни.
 
По повод на разпространяваните по време на предизборната кампания листовки-призиви, категорично заявявам, че ние от ГЕРБ никога не бихме използвали подобен език на омразата. Не прави чест на онзи или на онези, които са техни автори, защото изборите отминават, а след тях животът продължава. Такива мръсни похвати не сме използвали досега в нито една наша кампания, няма да използваме и занапред”.
 
Много добра оценка за представянето на ГЕРБ на местните избори на областно ниво, постави Йорданов. Причина за това били точно подбраните личности за кметове на общини, бягството от строгия партиен модел, както и включването на гражданското представителство в листите за общинските съвети. "Това са хора експерти, професионалисти, които ще гласуват не по партийно поръчение, а по съвест и в името на хората. Спокоен съм за управлението, защото когато се гласува с разум, тогава решенията са правилни”.
 
Фокусът в отминалата кампания за ГЕРБ на областно ниво беше община Чирпан, допълни Йорданов. Той обаче отчете победата като една огромна отговорност пред екипа на новоизбрания кмет Ивайло Крачолов, който получил тежко финансово и организационно наследство. „За нас ще бъде отговорност и предизвикателство, след четири години управление, да оправдаем доверието, което ни гласуваха чирпанлии”.