/ netinfo
Старозагорец се опитал да извади антипаркинг колчета в района под Военния клуб по бул. „Руски“ в областния град. Сигнал за деянието е подаден на горещия телефон на общината. За периода 15-17 юни са отчетени близо 150 сигнала, от които за над 50 неправилно паркирани коли. Изоставена кола на паркинг до кръстовището на бул. „Славянски“ и ул. „Стефан Караджа“ е в процедура за доброволно/принудително премахване.

За агресивни безпризорни кучета е сигнализирано в района на голям хранителен магазин в източната част на града. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Старозагорци се жалват от шумни компании и силна музика

След проверки са санкционирани граждани, които берат липов цвят и чупят клони на дървета в града.

Старозагорка е информирала за свличане на земна маса в района на западния тротоар на ул. „Димчо Стаев“ до блок №1. Извършено е обследване от екип на Община Стара Загора. Районът е обезопасен. Направени са докладна записка и снимков материал. Дейностите по рехабилитацията на пространството продължават.

Съставиха акт за незаконно събиране на пари за фондация

След подадена информация на безплатния Горещ телефон са отремонтирани лампи от уличното осветление, както и неработещи паркомати. В следствие на бурния вятър e съобщено за паднали клони на дървета.

През изминалите три дни, десетки граждани са се оплакали от силна музика от поставени музикални уредби на открито, от заведения, както и от шумни компании.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.