обновен пенсионерски клуб
обновен пенсионерски клуб / Dariknews.bg
Да бъде създадена програма за скрининг на възрастните хора в община Стара Загора, е амбицията на кмета Живко Тодоров. Намерението на администрацията е, структурите на общинското здравеопазване да бъдат преместени в бившия АГ-комплекс, след като сградата бъде придобита от държавата.

„Нашата идея е, съвместно с „Обединение на пенсионерите 2004“ да изработим програма за скрининг на хората от третата възраст, чрез която общината ще поема прегледите на членовете на обединението“, поясни Тодоров пред  хората от обновения пенсионерски клуб „Васил Левски“. Той благодари за активната и съвместна работа с ръководството на обединението и обеща да бъдат взети мерки за ремонт и на останалите пенсионерски клубове в града.  

Основната зала на клуба, който се намира на ул. „Хан Аспарух“ 23, е изцяло реновирана, създаден е кухненски кът, ремонтирани са и санитарните помещения.

Холандски доброволци дадоха своя труд и умения и допринесоха за освежаването, като част от дейностите на фондация „Вита – България“ и програмата „Мост между възрастните и децата в неравностойно положение“.

„Програмата ни с холандската фондация е много важна, защото нейната е цел е да приобщим децата от домовете, на които вие да предадете своите умения“, сподели пред възрастните старозагорци и зам.-кметът Иванка Сотирова.