/ netinfo
3 златни, 4 сребърни и 7 бронзови медала за младите старозагорски математици от международния турнир "Математика без граници".
 

старозагорски математици
netinfo


За пета поредна година Община Несебър бе домакин на Международния турнир „Математика без граници“, който се проведе под патронажа на кмета Николай Димитров. В престижното състезание, участие взеха 1370 ученици от 1 до 12 клас от 15 страни.

В продължение на два дни български и чуждестранни ученици от Австралия, Азербайджан, Виетнам, Иран, Казахстан, Китай, Киргизстан, Македония, Малта Русия, Румъния, Турция, Узбекистан, Филипините се конкурираха при решаването на сложни задачи.

Старозагорски математици с поредни победи

Най-добрите в турнира бяха наградени на специална церемония на амфитеатъра в старата част на града. Най-атрактивната награда бе купата на кмета на Несебър. Тя бе връчена от зам.-кмета Виктор Борисов на математика от Виетнам Тран Нгуен.

Наши млади математици са на финала на международна олимпиада

Заради организационната и мотивиращата си роля си в успешното провеждане на “Математика без граници“ бяха отличени учителите Шахла Алиева от Азербайджан и Адрияна Тодорова от Македония.

Организатори на турнира „Математика без граница” са Педагогическа асоциация „Математика без граници”- България, Научно-образователен център „Inovation” – Казахстан, Община Несебър и СУ „Любен Каравелов“.

Четирима старозагорци ще участват в творчески математически конкурс в Сеул

Гост на събитието беше Керим Аксен – вицеконсул на Генералното консулство на Република Турция в Бургас. Поздравителни адреси бяха получени от президента на Република България Румен Радев, от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, от посланика на Република Казахстан Тимиртай Избастин, от посланика на Република Азарбейджан д-р Наргиз Гурбанова и от кмета на Община Несебър – Николай Димитров.


Ето и нашите победители:

Златните медалисти са:

Калоян Цветков, ППМГ „Гео Милев”, 9 клас;
Цветан Колев, СУ „Максим Горки”, 3 клас;
Павел Казаков, СУ „Максим Горки”; 1 клас.


Сребърни медали:

Михаил Михов, ППМГ, 6 клас
Велислав Стоянов, СУ „Васил Левски”, 2 клас
Беатрис Паронова, 2 ОУ „П.Р. Славейков”, 3 клас.


Бронзови медали:

Мирослав Минчев, ППМГ, 7 клас
Митко Бараков, НУ „Д. Благоев”, 4 клас;
Йоан Михайлов, СУ „М. Горки”, 2 клас;
Баян Елкин, 2 ОУ „П. Р. Славейков”, 1 клас.


В отборното състезание, бронзови медали заслужи отборът на СУ „Максим Горки” в състав Иван Точев, Станислав Димов и Никола Стефанов; Сребърен медал спечели отборът от Стара Загора и Скопие – в състав  Мирослав Минчев от ППМГ и македонците Зоран Ристовски и Блаже Суклевски от Скопие.