Галина Стоянова оглави официално казанлъшката структура на ГЕРБ
Галина Стоянова оглави официално казанлъшката структура на ГЕРБ / Иван Бонев

Кметът на Казанлък Галина Стоянова оглявава общинската структура на партия ГЕРБ в града на розите.
Това става ясно от решение на Изпълнителната комисия на партията , от 10-ти май тази година.

За организационен секретар на общинското структура е определен Нено Влайков, който е заместник-председател на Общинския съвет в града.
Двамата ръководители на ГЕРБ представиха и 7-те члена на общинското ръководство. Това са: зам. областният управител на ГЕРБ Петко Карагитлиев, заместник-кметовете на община Казанлък- Петър Косев и Лилия Цонкова, кметът на Ръжена Апостол Терзиев, общинският съветник Димитър Баяслиев и Радиана Стефанова- директор на най- голямото общинско училище в Казанлъшко.
В ръководството на партията не е депутат от ГЕРБ в Казанлък Емил Караниколов, но според Галина Стоянова, той по право е член на ръководството, тъй като помага много.

С решението на Изпълнителната комосия на ГЕРБ Галина Стоянова става третият официален редовен председател на местната структура.  Дълго време местната структура на ГЕРБ имаше служебно ръководство.
Новото ръководство няма срок на мандатност, неговата основна задача е провеждането на следващите парламентарни избори догодина и то успешно. По устав ръководството на ГЕРБ по общини е с 3 годишен мандат.


На първата си пресконференция новото официално ръководство на ГЕРБ в Казанлък направи три дарителски жеста: те са към спортистите на клуба по таекуондо "Кентавър" - 1000 лева, на Сдружението " Бъдеще за децата с увреждания" - 500 лева за довършителни ремонтни дейности на новите помещения и на Алпийския туристически клуб също 500 лева за довършителни дейности по катераческата стена, която изграждат.