Г. Стоянова се срещна с чуждестранни делегации
Г. Стоянова се срещна с чуждестранни делегации / Община Казанлък

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна с чуждестранни делегации, проявили интерес към Казанлък не само заради богатите празнични събития, но и заради възможностите за по-нататъшни връзки и контакти.

Посланикът на Индонезия у нас Бунян Саптомо, който заема поста само от един месец, бе първият гост в тържествените за Казанлък дни. Той представи своите намерения за развиване на двустранните връзки.

Кметът Галина Стоянова се срещна и с делегацията от побратимения на Казанлък френски град Грас, пред която тя представи своето желание да направи един истински, нов, модерен Музей на розата в Казанлък.

Ползотворна среща бе проведена между ръководството на община Казанлък с делегация от китайския град Дзинан, провинция Шандун. Това е районът, който е известен като Китайската Розова долина. Кметът на Казанлък и заместник-кметът на Дзинан подписаха Писмо за намерения за установяване на приятелски взаимоотношения и сътрудничество между двата града. Галина Стоянова получи и покана за посещение в Китай през есента, където ще се проведе среща на всички приятелски на Дзинан градове, които са известни със своите минерални извори. Обсъдено бе де са подпише и Споразумение за побратимяване между двата града. Община Казанлък получи реплика върху специална коприна на известна картина, на която йероглифите са изписани собственоръчно от китайски император преди 456 години.

Този следобед ще се проведат съвместни срещи с делегация от Саудитска Арабия, с представители на Асоциацията за приятелство „Хирошима-България" и с Японско-българското дружество за приятелски и културни връзки.