среща
среща / областна администрация
Зелената сделка, с която е свързано бъдещето на енергийния комплекс „Марица изток“, е много важна за запазването на икономическия облик на региона.
 
Това заяви в Стара Загора Нейно превъзходителство посланикът на Република Франция у нас Флоранс Робин. „За да се развият нещата по най-добрия начин за България, ще бъде необходима ангажираността на целия Европейски съюз. Трябва да бъдем солидарни с вас, за да превърнем тази политика за екологична чиста Европа в историческа възможност за развитие на Старозагорска област“, каза посланик Робин.
 
На срещата си с областния управител Гергана Микова, зам. областния управител Петя Чакърова, зам.-кмета Иванка Сотирова, дипломатът изрази удовлетворение от доброто взаимодействие между държавната и местната власт и неправителствения сектор, особено по теми, свързани с образованието на младите хора в неравностойно положение.
 
Нейно превъзходителство г-жа Робин гостува за първи път в Стара Загора по покана на неправителственото сдружение „Свят без граници“. На срещата в Стара Загора бе и Никола Мобек, аташе за институционално и техническо сътрудничество във френското посолство.
 
Стара Загора е традиционно франкофонски ориентиран град, в който много ученици изучават френски език. Франкофонският младежки театрален фестивал, който се провежда ежегодно в града, работата на Алианс франсез, също са добри примери за сътрудничество между френската и българската страна, посочи зам.-кметът Сотирова.
 
Областният управител запозна френските си гости с икономическото състояние на Старозагорска област и нейните природни и културно-исторически забележителности и покани г-жа Робин да гостува отново в областта, за да се запознае отблизо с богатото историческо минало на региона.