Фотоизложби и мултимедия по повод 70 години от спасяването на българските евреи
Фотоизложби и мултимедия по повод 70 години от спасяването на българските евреи / DarikNews.bg, архив

Регионална организация на евреите "Шалом"- Стара Загора със съдействието на Община Стара Загора и клуб „Успех" при Гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" ще отбележат 70 години от спасяването на българските евреи и почитане на паметта на евреите от Северна Гърция и Югославия, депортирани в нацистките лагери на смъртта през 1943 г.

Тази вечер от 18 часа в Регионална библиотека „Захари Княжески"ще бъде представена    мултимедийна презентация за лагерите на смъртта и спомени на оцелели български евреи от София и Стара Загора. Във фоайето на библиотеката ще бъдат експонирани две фотоизложби, подготвени от участниците в клуб  „Научни спорове и сензационни  исторически изследвания променили човечеството" с ръководител Каталина Андреева.

Всички участници в Клуб „Научни спорове     и сензационни  исторически изследвания променили човечеството" ще получат Сертификати за партньорство. РОЕ „Шалом" - Стара Загора се включва в Инициативата „Направи добро" - 70 години от спасяването на българските евреи - 70 добри дела и ще направи дарение на участниците в Клуба - екскурзия до гр. Пловдив и Бачковския манастир. Младежите ще имат възможност да се запознаят с историята на спасението на българските евреи и да видят паметните знаци на благодарността. Целта на Инициативата „Направи добро" е чрез добри дела, българската еврейска общност да изкаже своята признателност за проявеното благородство, хуманност и спасение по времето на Холокоста.