Еколози дирят лоша миризма в кв. Индустриален
Еколози дирят лоша миризма в кв. Индустриален / netinfo

“Екарисаж Загоре” не е източник на неприятни миризми в индустриалния квартал на Стара Загора. Това констатираха експертите на Регионалната инспекция по околната среди и водите , след проверка по сигнал за наличие на неприятни миризми от разлагащи се животински трупове в квартал “Индустриален”.

Експертите са установили, че на площадката на дружеството не се изгарят и не се съхраняват кланични отпадъци и животински трупове. Животинските отпадъци от дейността на фирмата се обезвреждат в екарисажна инсталация, а газовете и парата, носители на миризми от деструктора, се “обезмирисяват” в отделно съоръжение посредством вода, уточняват от Инспекцията.

При осъществената проверка на място, не се констатира наличие на миризми от производствената дейност на фирмата, извън площадката. Не бяха установени и пропуски в аспирационната система в птицекланицата.

В паровата централа се експлоатира котел, работещ на гориво природен газ и отпадъчните димни газове преминават през комин с височина 50 м, съгласно нормативните изисквания.

В Промишлената зона няма друг обект, който би могъл да бъде източник на неприятна миризма, уточниха за Дарик радио от РИОСВ .