Двете старозагорски болници да се обединят искат от Медицинския факултет
Двете старозагорски болници да се обединят искат от Медицинския факултет / netinfo

Обединяване на двете болници в Стара Загора поискаха от Медицинския факултет на Тракийския универстите на среща със зам.-председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Пламен Цеков.

От десетки години се говори за обединяването на двете болници в града - Университетската и МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович", посочиха от ръководството на факултета.  Искаме ясен отговор кога това ще се случи, защото когато има неяснота и слухове има демотивация на работещите. Искаме и вашето съдействие.

Чрез кмета проф. Светлин Танчев е изпратено писмо до новия министър на здравеопазването д-р Божидар Нанев за създаването на единна болнична структура.

При предстоящото преструктуриране на болничната система у нас две отделни болнични структури в Стара Загора, които се конкурират помежду си са обречени, подчерта д-р Пламен Цеков. Университетската болница в Стара Загора ще продължи да функционира и трябва да се погледне държавнически на въпроса, кое е по-добро за пациентите - една силна, представителна болница или две болници, които се конкурират помежду си и работещите в тях се състезават.        

Ние не търсим конфронтация с нашите колеги от МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович", а най-доброто за нашите студенти, които трябва да използват цялата база в Стара Загора, категорични бяха от Медицинския факултет.

Срещата се проведе по инициатива на мажоритарно избрания депутат от ГЕРБ Иван Колев.