линейка
линейка / iStock/Getty Images
Двама пияни зад волана са в ареста, а пътничка е с опасност за живота след ПТП на АМ “Марица”, съобщиха от полицията.
 
На 26 август около 00.20 ч., по АМ „Марица“, на км. 15+800, в посока гр. София се е движил лек автомобил, управляван от 23-годишен мъж от с. Крумово, обл. Пловдив и пътуваща в автомобила 23-годишна жена от с. Караджово, обл. Пловдив.
 
Поради движение с несъобразена скорост, водачът изгубил управление над автомобила, който се ударил в средната разделителна мантинела. В следствие на удара пътничката в автомобила е получила фрактура на прешлени на гръбначния стълб. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота.
 
Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен.
 
 
На 25 август в ОДМВР - Стара Загора е образувано бързо производство срещу 60-годишен мъж от с. Подем, обл. Плевен, затова че на същата дата, около 16,50 ч., в с. Хрищени, общ. Стара Загора, е управлявал л.а. "Рено", след употреба на алкохол  с концентрация от 3,19 промила и е реализирал ПТП. Водачът е задържан за срок до 24 часа.
 
 
На 25 август в ОДМВР - Стара Загора е образувано бързо производство за срещу 62-годишен мъж от Стара Загора, затова че на същата дата, около 16,50 ч., в гр. Стара Загора, по ул. "Единство", е управлявал лек автомобил, след употреба на алкохол с концентрация от 1,47 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.