/ DarikNews.bg
„За кого са ниски ниските данъци“ е темата на дискусия, която ще се проведе на 15 ноември от 17:30 часа в хотел „Верея“ в Стара Загора.

„Тази година Евростат оповести, че съотношението между доходите на най-богатите 20% от хората в България и доходите на най-бедните 20% е над 8 пъти.

529 земеделци в Старозагорско декларираха доходите си за месец

По този белег страната ни заема убедително първо място в Европейския съюз, където средното ниво малко над 5, а за страни като Чехия и Словакия - само към 3.5.

Каква е ролята на данъчната система на България за тази ситуация? Кого облагодателства тя? За сметка на кого правителството се хвали, че страната ни предлага на инвеститорите ниски данъци? Донесе ли наистина сегашната данъчна система повече инвестиции, изсветляване на икономиката?

Какво показват реалните данни? Къде стои България на данъчната карта на Европа? Кой ще загуби и кой ще спечели от промяна на данъчната ни система? Защо това е ключов въпрос, който касае всички ни?

Тези и други въпроси ви каним да обсъдим заедно на 15 ноември, от 17:30 часа, в хотел "Верея" в Стара Загора
”, призовават организаторите Фондация „Фридрих Еберт“ – България и Сдружение „Солидарна България“.

На събитието са поканени народни представители, избрани от региона, представители на местната власт, представители на КТ „Подкрепа“ и КНСБ, неправителствени организации, експерти

По време на форума ще бъдат представени доклади за ефекта на настоящата данъчна система, както и конкретни предложения за дългосрочна реформа.