Дискусия за европарламентарните избори в Стара Загора
Дискусия за европарламентарните избори в Стара Загора / Дарик - Стара Загора

За по-висока избирателна активност призова на дискусия в Стара Загора евродепутатът Биляна Раева, която е член на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). 

 

“Ако на 7 юни отново не излезем да гласуваме, ако по-малко от 30% от българите дадат вота си, това означава, че в Европейския парламент ще отидат хора, които някой друг е избрал”, заяви Биляна Раева.

 

Тя коментира и предложението на ЕС за въвеждане на тримесечни доклади за България по структурните фондове. Раева припомни, че системата за верификация и контрол на ЕС в България продължава да работи.

“Този механизъм дава сигурността на Европа, че страната ни ще коригира пропуските в сферите, в които те са допуснати”, обясни евродепутатът от АЛДЕ.

 

Биляна Раева участва на дискусия в Стара Загора на тема „Европейският парламент – европейско бъдеще за България”.

 

Целта на срещата бе да се повиши информираността и избирателната активност на населението във връзка с предстоящите европарламентарни избори.

Участие в дискусията взе и заместник-кметът проф. Димитър Динев. Той даде примери за това как ЕС финансира и подпомага проекти в по-големите общини от страната. През изминалата година Община Стара Загора спечели няколко проекта, финансирани по Оперативна програма “Регионално развитие”.

 

“Правилата на европейската демокрация и уеднаквяването на законите ще ни научат да вървим във вярната посока”, категоричен бе проф. Динев.


Участие в срещата взеха и бившият градоначалник на Стара Загора проф. Цанко Яблански, представителите на бизнеса и младежките организации в града. Организатор на дискусията е „Европа Директно” Стара Загора.