Депутати и областен поискаха повече полицаи за охрана на магистралите
Депутати и областен поискаха повече полицаи за охрана на магистралите / областна администрация

Има необходимост от допълнителни бройки полицаи и автомобили за охрана и наблюдение на магистралите „Тракия" и „Марица" в частта им в Старозагорска област. Причината е засиления мигрантския поток, стана ясно на среща между областния управител Георги Ранов с депутатите от ГЕРБ Пламен Йорданов, д-р Кирил Добрев и Маноил Манев. Те се ангажираха да поставят въпроса пред министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

На срещата д-р Кирил Добрев изказа специална благодарност към ръководството на Областна администрация и към инж. Ранов, който ръководеше комисията по изработването на здравната карта на Старозагорска област. „Старозагорска област е сред малкото в страната, които постигнаха толкова аргументирана защита на легловата болнична база и представиха абсолютно реален образ на здравеопазването в региона", каза народният представител.

В разговора беше обсъден още оздравителният план, който бе изготвен от ръководството на Държавната опера в Стара Загора и чиято цел е финансовото стабилизиране на културната институция. Друга тема от разговорите беше необходимостта от промени в закона за читалищата. Те вече се обсъждат от ресорната парламентарна комисия, обясниха депутатите.