Министърът на вътрешните работи пристигна на мястои подчерта, че трябва да е ясно за българските граждани, че това няма да продължава
Проведе се акция на полицията в Казанлък. Тази сутрин бяха блокирани всички входове и изходи на града от представители на полицията, жандармерията и ГДБОП. Екипите им спираха за проверка автомобили.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пристигна на място. Пред медиите той подчерта, че трябва да е ясно за българските граждани, че това няма да продължава.

"Нека тези лица да очакват полицията, но не тази полиция, която са поставили на колене и смятат, че им служи, а полиция, която ще ги постави там, където заслужават", беше категоричен той.

Демерджиев каза, че причината за тази операция и други, които ще бъдат проведени, е точно такава. "Причината аз да съм тук, е послание за тези хора - тук и в страната. Свърши времето на беззаконие за тях", подчерта той.

Министърът каза още, че целта на тази акция е превенция и ще има много акции в района по отношение на криминални групи. Няма задържан за стрелба.

От полицията обобщиха, че към момента са проверени към 80 превозни средства, 136 души, съставени са три електронни фиша, три акта за установени административни нарушения, връчени са 90 електронни фиша, образувано и едно досъдебно производство.

Извършени са множество проверки на търговски обекти, къщи за гости и други. Към момента няма арестувани.