Децата с увреждания да бъдат върнати в семействата си
Децата с увреждания да бъдат върнати в семействата си / netinfo

 

Всички деца с увреждания да бъдат върнати при семействата им. В момента се разработват стратегии за това, каза в Стара Загора  Негово Превъзходителство посланикът на Кралство Белгия Марк Михелсен.
Поводът за посещението на белгийския посланик в Стара Загора е подписаният миналата година договор за съвместно сътрудничество между сдружение “Самаряни” и белгийската организация Help the children. Стойността на проекта е около 43 хиляди евро. Чрез него ще се подпомогне социалната интеграция на близо 160 деца с увреждания, живеещи в Домовете за деца и младежи с умствена изостаналост в селата Сладък кладенец и Петрово.

"За първи път посещавам такъв тип социален дом", призна Негово превъзходителство Марк Михелсен. "Не съм специалист в тази сфера. Но успях да преценя, че има добра воля на хората работещи в тези домове спрямо децата настанени в тях. Разбира се това не означава, че ситуацията не може да се подобри".

В Стара Загора Марк Михелсен обсъди  бъдещи двустранни проекти за подкрепа на деца с увреждания, които ще се реализират съвместно с  белгийската организация "Help the children" и „Best to be”.