Дарин Петков: Наградите „Икар” задължават
Дарин Петков: Наградите „Икар” задължават / Фейсук, официална страница

Наградите „Икар", които получихме са оценка от страна на нашата гилдия към нашия труд и означават, че критериите, с които работим отговарят на критериите, с които ни оценяват. Така директорът на Кукления театър в Стара Загора Дарин Петков коментира пред Дарик трите отличия, получени от културната институция в края на миналата седмица.

„Горди сме с оценката. По този начин си сверяваме часовниците и посоката, в която сме тръгнали. Радостни и удовлетворени сме, че ни оцениха", заяви Дарин Петков.

„Когато създавахме спектакълът „Страх" в първите 15 дни не търсихме никакъв краен резултат. Единствено се опитвахме да се забавляваме с откриването на нови изразни средства. Едва след намирането им на тяхната основа, започнахме да правим спектакъл. Като цяло това е един необичаен път за създаване на спектакъл, но пък отприщва творческата енергия на всички, които участват. И това личи и на сцената когато постановката се показва на зрителите", коментира още Дарин Петков.

„Тези награди задължават много. И всъщност по-трудното сега е да задържим нивото. И друг път обаче сме били в подобна ситуация, имаме достатъчно идеи, достатъчно потенциал да продължим да се развиваме в тази посока", допълни директорът на Старозагорския куклен театър.