Дарение за социален дом
Дарение за социален дом / Александра Гинева
Децата от Дом ”Мария Терезия” в Стара Загора получиха дарение в размер на 2100 лева. Част от сумата е от благотворителния спектакъл “Следобедни игри”. Парите бяха връчени на директора на социалното заведения Латинка Петрова от продуцента на спектакъла Слав Бойчев.

Благотворителната акция подкрепи и една от медицинските сестри, завърнали се от Либия - Кристияна Вълчева. Тя дойде в Стара Загора като представител на фондация “Шести май”, която нашите медици създадоха преди две години. Кристияна обясни, че името на фондацията не е избрано случайно – на 6 май 2004 година бе обявена първата смъртна присъда за българските медици. Фондацията провежда кампании за събиране на средства за социалните домове от различни градове в страната.

“ В Стара Загора сме по повод благотворителния спектакъл “Следобедни игри”. Той се игра в края на декември миналата година в театър “Сълза и смях”. Отделихме 50% от печалбата на представлението. Беше много лесно просто да преведем парите по банковата сметка на дома, но за мен по-важното в случая, е контактът с тези деца”, обясни продуцентът Слав Бойчев. Директорът на Дома Латинка Петрова обеща, че с парите ще осигури професионален хореограф за малчуганите. В Дом “Мария Терезия” са настанени 75 деца от 5 до 19 години.

Продуцентът и актьор в “Следобедни игри” Слав Бойчев потвърди, че спектакълът ще бъде представен и на старозагорска сцена, но в момента се уточнява датата.

В представлението освен него, участват още Надя Стефанова, Стилиян Стоянов, Иван Петков, Стоян Борисов, Ирина Андреева, Тони Карабашев, Димитър Иванов, Ивайло Спасимиров и Уляна Чан. Режисьор е Боян Иванов, а сценографията е дело на Петя Боюкова.