24 май Стара Загора
24 май Стара Загора / община Стара Загора
Старозагорски деца рецитират стихове за най-българския празник 24-ти май
Педагогически съветници и психолози от старозагорските училища се обединиха в онлайн проект.

Той е под надслов „Да бъдем заедно по-добри“ и е в чест на един от най-българските празници – 24-ти май. Малки и големи ученици приеха с ентусиазъм предизвикателството и рецитираха най-хубавите български стихове като поздравиха всички за празника.

„Опитвали ли сте да запалите огън през стъкло? Да подбудите някого към действие само с мисъл, идея, желание, но без да го виждате реално? Всяко велико дело на света е започнало с искрата на вярата, че моят успех е и твой успех, че ЗАЕДНО можем повече!
 

Така и ние, педагогическите съветници и училищни психолози на град Стара Загора, използвахме стъклото за лупа, за да запалим огъня в детските души и сплотим деца и родители в създаването на един уникален проект.

Не е лесно да се координират деца и възрастни хора, без живия контакт, но въпреки това ние не се отказахме“.

Педагогическите съветници и психолози благодарят на всички родители, които са заснели  децата си по неповторим и запомнящ се начин, както и на децата, които не се отказаха да рецитират.

На 24 май в България се отбелязва националният празник на просветата, културата и създаването на глаголицата от Кирил и Методий. За пореден път педагогическите съветници и училищни психолози от град Стара Загора се обединихме около идеята да отбележим достойно празника, заедно със своите ученици, макар и виртуално.

На този ден ние се обединяваме около езика, писмеността и увереността ни като единен и сплотен народ. Нека никога не стихват жаждата за духовно възвисяване и светлият зов на българщината у всички нас!

Честит празник!“