/ netinfo
„Българската Коледа” не е просто дарителска кампания. Тя ни дава вярата, че живеем в хуманно общество, тя сплотява различни социални слоеве и инвестира в нашия най-ценен материал-здравето на нашите деца. Тя ни дава надежда за бъдещето ни”. Така президентът Румен Радев постави началото на 16-тото издание на дарителската кампания „Българската Коледа” в Стара Загора.
 
Президентът ще открие поредното издание на „Българската Коледа“

Избрах да отчета резултатите и да дадем старта на кампанията в Старозагорската университетска болница, защото тя има 135-годишна история, болница, която се гордее със своите специалисти, болница, в която се лекуват стотици български деца. Тук нашият призив ще звучи много по-силно”, посочи президентът.
 

президент
netinfo


Той отчете и резултатите за отиващата си година, в която бяха събрани 2 600 000 лева, с които са подпомогнати 505 деца и е дарена апаратура за 1 790 000 лева за 22 лечебни заведения в страната. Целта беше средствата да се изразходват за последващото продължително лечение и рехабилитация на спасените деца.
 

президент
netinfo


Тази година усилията на „Българската Коледа” ще са насочени в помощ на децата с тежки увреждания и заболявания. Има редица заболявания, при които е необходимо продължително лечение и социална подкрепа на тези деца и на техните семейства, а целта е да се достави нова високотехнологична апаратура и да се осигури комплексна подкрепа за тях.
 
Силата на една дарителска кампания не е само в това, подчерта президента. „Тя е силна, когато събужда доверие и вяра. Това доверие зависи най-вече от хората, които разходват събраните средства-лекари и медицински работници, хората, които дават максимум от себе си за спасяването на живота и здравето на нашите деца и дават надежда, че за тях има бъдеще тук, в България.

Точно вие ми давате надежда, че и тази година кампанията ще бъде подкрепена от хиляди добродетелни българи, че ще се обединим и догодина ще отчетем резултати, които ще допринесат за това нашите деца да получат още по-добри грижи, а техните семейства да имат вяра в българската държава и общество”.