/ БГНЕС
Президентът даде старт на Българската Коледа
99828
Президентът даде старт на Българската Коледа
  • Президентът даде старт на Българската Коледа
В старозагорската многопрофилна болница президентът Румен Радев даде старт на 16-то издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”.  Той припомни, че миналогодишното издание събра близо 2.5 млн. лв. с които са подпомогнати над 500 деца.
 
Над 2 млн. лева събра 15-ото издание на Българската Коледа

Усилията в тазгодишното издание на "Българската Коледа" ще са насочени към деца с тежки увреждания и заболявания, осигуряването на високотехнологична апаратура и осигуряване на комплексни грижи за повече здрави деца. Това обяви президентът Румен Радев в старозагорската университетска болница и така постави старта на кампанията "Българската Коледа 2018/2019".

"Българската Коледа" събрала близо 30 млн. лв. за 14 години

По думите на Радев децата с тежки заболявания и техните семейства се нуждаят от дълго лечение и преди всичко от социална подкрепа. Това е и целта - да се достави високотехнологична апаратура и комплексна подкрепа за тях.
 

БГНЕС


Зад каузата миналата година застанаха хиляди хора, но една кампания е силна, когато буди доверие и сред хората, и сред лекарите и  медицинските работници, каза Радев и благодари на всички тях - на подпомогналите кампанията и на хората, които дават максимума от себе си за живота и здравето на нашите деца.