/ netinfo
Стара Загора да намери място като център на високотехнологичните  производства и на модерна индустрия, такъв какъвто е бил градът до 1989 година, предлагат социалистите в проекта си „Визия за България“. Той ще бъде представен утре от 18 часа в хотел „Верея” от народни представители на левицата.

Валентина Бонева: БСП в Стара Загора се готви за избори

Целите на „Визия за България” според социалистите са предсрочни избори и друга политика. „Приемаме проекта като обръщение към българските граждани, за да изберем посоката, по която да се развива страната ни, като апел, с който всички да обединим енергията си за решаване на няколко ключови за съществуването на народа и държавата ни въпроси”, обясни председателят на Общинския съвет на БСП Валентина Бонева.

Желанието на партията е да увеличи представителството си в общинския съвет в Стара Загора. Разговорите за кандидатурите за кмет на общината и кметове на населени места вече се провеждат, а амбицията на социалистите е да се излъчат силни хора, които със своя личен опит и професионален авторитет да допринесат за това представителство.

Целта ни е БСП да възвърне позициите си на фактор в общинската политика, така, както е било назад в годините, мотивира се Бонева. За целта, 30 млади специалисти от различни области участват в обучения, които да усъвършенстват компетентностите им и да ги подготвят за работата в администрацията.

Проблеми в инфраструктурните проекти - пропуски в обследването на сградите и липсата на важни елементи от тях, са повод за неудовлетвореността на местната структура на БСП от работата на общинската администрация.

От там ще поискат информация за всички обекти, чиито ремонти са просрочени, има ли начислени глоби и неустойки и всичко онова, което договорите, сключени с фирмите-изпълнители предвиждат. Групата на БСП в местния парламент ще подкрепи предложението на ВМРО за обявяване на Стара Загора за град на бойната слава.