Благотворителният турнир за Вики събра 11 000 лева
Благотворителният турнир за Вики събра 11 000 лева / Фейсбук- Ивелина Павлова

Почти 11 000 лева бяха събрани по време на благотворителния турнир по футбол, който се проведе в края на миналата седмица в Стара Загора. Сумата е предназначена за семейството на едногодишната Виктория Христова от Пловдив. Момиченцето се бори с тумор в главата, който засяга и очните нерви.

4000 лева от събраната в Стара Загора сума са дарени от местна фирма. Дарение от 2000 лева направи и община Стара Загора, която бе съорганизатор на турнира. 2550 лева е сумата, събрана от таксата-участие на отборите, а останалите пари бяха събрани от входната такса за зрителите - 2 лева. Сумата днес ще бъде преведена по сметката на Виктория.

Победител в надпреварата стана „Арсенал" (Казанлък). Във финалния ден зрителите, посетили зала „Иван Вазов" станаха свидетели и на два демонстративни двубоя - между съставите на Берое и Верея и между тимовете на организаторите и женски отбор.

Първата среща завърши 5:5 в редовното време и 7:7 след изпълнение на дузпи. В нея се включиха част от настоящите играчи на Берое - Иван Караджов, Иво Иванов, Георги Андонов, Пламен Крумов и др.

Участие във втория двубой пък взе кметът на Стара Загора Живко Тодоров. След края на турнира той раздаде грамоти на призьорите.

Това е втората благотворителна проява в подкрепа на Вики в Стара Загора. При първата бяха събрани 7000 лева.

В началото на февруари Вики и семейството й ще пътуват до Германия, където ще започне лечението. Заради крехката й възраст и спецификата на заболяването лекарите в клиниката в Хайделберг препоръчват Виктория да бъде лекувана с химио- и лъчетерапия. Първоначално необходимата сума на този етап е 113 000 евро. До този момент са събрани 83 000 евро.