Бившият шеф на РИОСВ ще съди министър Караджова
Бившият шеф на РИОСВ ще съди министър Караджова / dariknews

Бившият директор на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите Нанчо Видев ще заведе дело срещу министър Нона Караджова. Поводът е проведеният в края на миналата година конкурс за директор на Регионалната екоинпекция.

„Едно от нарушенията в този конкурс е, че министър Караджова се самоназначи за председател на комисията, което е абсурдно", коментира пред Дарик Нанчо Видев и допълни:

„Смешни бяха и въпросите, които министърката ми зададе по време на себеседването - как се казвате и защо искате да станете директор."

В отговор на възраженията си Нанчо Видев е получил писмо, в което екоминистерството се позовава на Кодекса на труда, където не съществува забрана назначаващият орган да председателства комисията.

„Адвокатите ми изискаха по съдебен път заповедта, с която министър Караджова се е назначила за председател на комисията. След като я получат, ще изготвят и окончателния вариант на съдебния иск срещу министър Нона Караджова", каза още Нанчо Видев. Той подчерта, че докато е бил директор на РИОСВ, Стара Загора не е била обгазявана и посочи една от основните грешки в сегашната ситуация:

„Не можем да лекуваме болния, ако не знаем диагнозата. Трябва да се търси източника на замърсяването", категоричен е Нанчо Видев.