сесия Казанлък
сесия Казанлък / община Казанлък
Проектобюджетът на община Казанлък бе приет на първо четене с гласовете на 27 заседатели и без нито един против. Осем се въздържаха от мнение.

Бюджетът има рекордна рамка в размер на 66 996 693 лева, което е с близо 15% повече от миналата година, посочи кметът Галина Стоянова и обясни, че за да се изпълнят начертаните политики е необходимо дофинансиране на държавните дейности в размер на над 2 600 000 лева. Преходният остатък е двойно по-голям – 4 893 391лв, което позволява и Капиталовата програма да е 9 252 414 лв.

Галина Стоянова очерта основните политики, които предлага екипът й:

-Политика на доходите за всички структури, свързани с дейността на Община Казанлък. От 1 януари, т.г., да се отрази 10 на сто увеличение на заплатите в Общинска администрация и всички общински звена, за което са предвидени допълнително 721 000лв. в бюджета
- С 10 на сто увеличение и заплатите на културните институти, за което са предвидени допълнително 114 000лв
- С 14 на сто увеличение на възнаграждението на медицинските сестри към общинските заведения, а с почти 18% - на помощния персонал в детските ясли


„Всички предложения, които правим са консултирани с политическите партии, както и на обществено обсъждане в края на миналата година, съобразени са с потребностите на гражданите”, посочи още кметът Стоянова. По думите й, годината ще бъде белязана с издължаване на заемите и изпълнение на политиките със собствени средства. „В рамките на разумното, с този бюджет се надявам да откликнем на всички нужди не само на града, но и на населените места“.

Второто четене на бюджета е предвидено за 6 февруари, а до края на месеца могат да бъдат правени предложения по него.