БФС не картотекира двама от Берое, в клуба остават спокойни
БФС не картотекира двама от Берое, в клуба остават спокойни / beroe.bg

Двама от играчите на старозагорския Берое не получиха картотека за предстоящите европейски мачове на тима в квалификациите за Лига Европа. От Българския футболен съюз не обявиха кои са футболистите, с които има проблем, но от треньорския щаб на вицешампионите бяха категорични, че повод за притеснение няма.

"Доколкото разбрах има някакъв технически проблем. Все пак това е първи ден за картотекиране и не е последен. Има възможност за корекции и думите, че тези играчи няма да играят в Лига Европа са спекулации. Едно е важно и аз съм сигурен, че документите на всички наши играчи са изрядни. Те са подготвени от спортни юристи и хора в клуба, които са с дългогодишен опит в работата с тези документи. В случая няма проблем и на дневен ред не стои въпросът дали ще бъдат картотекирани играчите или не", обясни наставникът Петър Хубчев.

"За да привлечем тези футболисти, значи разчитаме на тях, но аз съм сигурен, че картотеките ще са факт в най-скоро време. Всички наши играчи ще бъдат на разположение, ако говорим документално", допълни треньорът на "зелено-белите".

От ръководството на Берое обявиха официално и финализирането на преговорите с вратаря Благой Макенджиев. Стражът успя да постигне споразумение и ще остане в Стара Загора и през следващия сезон. Дошлият на проби играч на този пост Георги Георгиев бе освободен и няма да му бъде предлаган договор.