Берое без Танев и Божанов срещу Сливен
Берое без Танев и Божанов срещу Сливен / Sofia Photo Agency
Берое без Танев и Божанов срещу Сливен
38901
Берое без Танев и Божанов срещу Сливен
  • Берое без Танев и Божанов срещу Сливен

Милен Танев и Георги Божанов със сигурност пропускат първия мач на Берое от пролeтния полусезон срещу Сливен. Танев е настинка, докато Божанов се възтановява от травма. Срещата е в събота от 15:00 на стадиона под Аязмото в Стара Загора. Възможно е и нападателя на тима Ресенде да пропусне двубоя - бразилския футболист все още не получил своята жълта карта. Ако все пак това се случи утре - той ще може да вземе участие в мача. Полузащитникът Петър Димитров също не е готов на 100% и може да не влезе в игра.
Според наставника Илиан Илиев отборът е занчително по-сработен от преди началото на шампионата, а като основна причина за това Илиев изтъкна пълноценната подготовка, която са провели през зимата неговите играчи.
"Целта ни е да играем по-добре, ако играем компактно като отбор, имаме шансове да търсим във всеки мач победата. Все пак на 5 точки сме от третото място и ако това не ни е цел? На футболистите им казах, че са достатъчно интелигентни и могат сами да видят къде сме в класирането, и да решат за какво да се борят", каза старши-треньорът на Берое Илиан Илиев.
Възможно е хърватския бранител Ваня Джаферович да се върне в игра към края на следващия месец. Възстановяването на защитника от тежката травма върви добре, но според Илиев най-трудното за Ваня ще е да преодолее липсата на игрова практика.
Очаква се контузеният вратар Мирослав Радев да започне тренировки в средата на месец март.
Главен съдия на Берое Сливен ще бъде Николай Йорданов от София.

Повече чуйте от приложения аудиофайл: