BeerФест Стара Загорао
BeerФест Стара Загорао / община Стара Загора
За поредна година, превърналият се вече в традиция за Стара Загора бирен фестивал, кани любителите на качественото пиво и почитателите на музиката на поляната до парк „Загорка“, където ще се проведе “BeerФестът“ от 4 до 8 септември.
 
Специално за петото издание на фестивала организаторите ще предложат 5-дневна музикална програма, като са запазили изцяло философията за музикално разнообразие във всяка от вечерите.
 
Първи, на 4 септември, на сцената ще се качат „Over Ground Brass Band”, а двама от най-обичаните български изпълнители – Графа и Миро, ще направят вечерта уникална и ще дадат тон и заряд за следващите дни. Във втората вечер, феновете на рап музиката и модерното звучене, ще имат своите моменти, когато „Deep Zone Project”, Спенс и Ъпсурт ще споделят хитовете си с публиката. На връх празничния 6 септември, програмата включва - Rock Stage Стара Загора, Ахат, Контрол и специалното участие на „Багатур“. 7-и септември ще бъде рокендрол кулминацията, защото легендарния Джони Джоели – вокалист на „Axel Rudi Pell“,  ще зарадва родната публика заедно с групата „Еридан“. В съботната вечер гости в „Столицата на бирата“ ще са още Sevi и Jenny Jo. В последния ден от фестивала – неделя, ще чуем невероятните „Dirty fingers”, Иво Руев Бенд, Обратен ефект, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.
 
И тази година, организаторите ще предложат безплатна автобусна линия по време на петте фестивални дни, като част от кампанията на „Загорка“ за отговорна консумация - „Когато шофираш, никога не пий алкохол“. По този начин, всички посетители на „BeerФестът“ ще могат да се насладят на хубавата музика и бира, като същевременно останат и отговорни на пътя. Безплатната автобусна линия е достъпна за всички посетители на фестивала, в часовете от 20:30 ч. до 00:00 ч.
 
Община Стара Загора осигурява безплатен паркинг до локацията на събитието, а шофьорите, решили да дойдат с автомобилите си, ще могат да се насладят на безалкохолните бира и радлери в портфолиото Zero Zone.
 
За да запазим парк „Загорка“ чист по време и след „BeerФестът“, ще има специални места за разделно събиране на отпадъци, които както и миналата година ще приканват за „Бира за смет“.
 
Организатори на „BeerФестът“ са Община Стара Загора и „Загорка“ АД.