жилище
жилище / iStock/Getty Images
415 домакинства на територията на област Стара Загора ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори във връзка с национално изследване на доходите и условията за живот.
 
Проучването ще се проведе в периода април-юни чрез териториалните структури на НСИ.
 
В област Стара Загора изследването ще се проведе в градовете: Гурково, Гълъбово, Казанлък, Крън, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Раднево, Стара Загора и Чирпан, както и в селата: Априлово, Братя Даскалови, Ветрен, Винарово, Габарево, Горно Ново село, Горно Сахране, Горно Черковище, Еленино, Загоре, Зимница, Конаре, Могила, Мъдрец, Ново село, Оряховица, Осетеново, Подслон, Полски градец, Разделна, Розово, Спасово, Старозагорски бани, Сърнево, Трънково, Хан Аспарухово, Черганово, Шейново и Юлиево.
 
Всеки от анкетьорите на Отдел „Статистически изследвания - Стара Загора“ при посещение в домакинствата ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро - Югоизток към Националния статистически институт.
 
Изследването се провежда и в ЕС, а в страната ни са включени 9 200 домакинства. Обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече навършени години.
 
Получените резултати са важни за оценката на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.