Най-новата театрална сцена привлича зрители с 45 заглавия за месеца
Най-новата театрална сцена привлича зрители с 45 заглавия за месеца / снимка: БГНЕС, архив
Почетният знак на областния управител получи обичаният старозагорски актьор Христофор Недков. Повод за отличието, което му беше връчено от Гергана Микова, е 60-ият му рожден ден и приносът му за  развитието на кукленото и театралното изкуство в Стара Загора.
 
„Изненадахте ме много приятно с тази награда. Вниманието и признанието на хората винаги са били за мен най-добрия стимул да продължавам напред“, сподели актьорът.
 
Областният управител Гергана Микова благодари на Христофор Недков за работата му с младите хора, които са последователи на творческия му път. „Въпреки изпълненото с предизвикателства време, сме длъжни да почетем личности, които със своята отдаденост и талант са възпитали в поколения старозагорци любов към изкуството“.
 
Христофор Недков е роден на 19 февруари 1961 г. в Габрово. През 1985 г. завършва ВИТИЗ “Кр. Сарафов”  със специалност “Актьорско майсторство за драматичен театър” в класа на проф. Енчо Халачев. Още през същата година става част от трупата на старозагорския театър.
 
Повече от 20 години работи в различни жанрове и форми, близки до театъра. От март 1999 г. става художествен ръководител на Младежка театрална студия “Сцена 99” при читалище “Родина-1860”. За периода 2000-2001 г. е директор на Драматичен театър “Гео Милев”.
 
Има над 80 роли в куклени и драматични спектакли, шоу програми, концерти, авторски радио и телевизионни предавания, в които се е изявявал като актьор, сценарист и режисьор.
 
Участвал е в 8 български игрални и документални филма и в четири български сериала.