сертификати
сертификати / община Стара Загора
65 старозагорски ученици преминаха успешно обучението си в първата част на Академията за компютърни и природо-математически науки в Стара Загора.
 
Те получиха сертификати от математика Любомир Любенов, а зам.-кметът Иванка Сотирова изрази надежда, че от тези среди ще израснат много бъдещи учени. „Има само едно изречение: Има надежда“, коментира Любенов.
 
„Това е една малка стъпка в големия път на всеки един от Вас към науката математика. Ние възрастните сме до Вас и Ви подкрепяме. Нека пътят Ви в дебрите на математиката бъде успешен“, пожела Мариана Богданова, един от преподавателите в Академията.
 
Академията бе открита на 28 септември 2019 г.  Това бе първата част от намерението на кмета Живко Тодоров за създаване на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи, която вече е факт.
 
Първи сертификатите си получиха бъдещите ученици в новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи, които са участници в краткия курс на обучение.
 
В обучението на учениците се включиха елитни преподаватели като: проф. Емил Колев от БАН, проф. Емил Симеонов от Виена, Иван Манев, проф. Йордан Табов от БАН, Йовка Янчева, учител по математика, Катя Чалъкова от списание „Математика и информатика“, проф. Кирил Банков от Софийски университет, Невена Събева, зам.-главен редактор на сп. „Математика“, Мариана Богданова, преподавател по математика в Тракийския университет и автор на учебници по математика, и разбира се, Любомир Любенов.