32 милиона крачки от света
32 милиона крачки от света / netinfo

31 млн. 362 хил. 800 крачки „навъртяха" малчуганите от езикова школа „Теди" в Казанлък, в рамките на участието им в проект от Международната програма за детски световни предизвикателства.
Това съобщи ръководителката на школата Теодора Атанасова, по време на официалното връчване на сертификатите на всяко едно от 24-те деца от Казанлък, участвали в рамките на проекта.
Близо 32-та милиона крачки децата от града на розите направиха в продължение на 50 дни, колкото е времетраенето на проекта. Последният му ден е днес.
Милионните крачки на децата от Казанлък са изчислени със специални крачкомери, осигурени за инициативата от Международната програма за детски световни предизвикателства.
Вместо благодарност, децата от школа та на- Теодора Атанасова са изпратили специални писма- послания до сайта на програмата.
Крайната цел на Международната организация за детски световни предизвикателства е децата да се движат, като превенция срещу затлъстяването.
Като бонус са участието си казанлъшките малчугани, на „ ти" с езика на Шекспир ще получат учебни помагала и пособия на английски език, разказващи за дестинацията, до която те са стигнали със своите крачки.
Постижението на малчуганите от града на розите им отрежда 129-то място от общо изпратили своите общи крачки участници от 3 981 клуба в цял свят.